Lagere schooltijd

07 sepLagere schooltijd

 

Lagere schooltijd…

 

Tijd om lagere schooltijd af te sluiten.

Tijd om terug te denken.

Tijd om vooruit te denken.

 

Ik vind het persoonlijk wel fijn om dit af te sluiten.

Dit komt doordat het voor onze middelste een beetje “raar/verdrietig” is verlopen. 

 

‘Probeer het nou eens. Doe anders gewoon een schooldosering’, dat zei de juf van onze middelste zoon, toen hij in groep 3 zat. Er waren problemen op school, in zijn gedrag, zijn leerprestaties en ook thuis merkten wij dat hij steeds meer lichamelijke klachten kreeg. De school stelde direct de diagnose en had duidelijk behoefte aan het opplakken van een label. ‘Adviseren ze nu echt om mijn kind Ritalin te geven terwijl we nog geen idee hebben wat er met hem aan de hand is?’

 

Vandaar dat ik hier een boekje over heb geschreven.

Om zo andere moeders een steuntje in de rug te geven en te leren vertrouwen op hun intuïtie.

Zeker als je aan alle kanten voelt, dit klopt niet, volg dan je gevoel, want een moederhart klopt altijd!

 

Vertrouw op je Intuïtie is vanuit mijn moederhart geschreven. Ik ben Wendy Teeuwen, moeder van 3 kerngezonde zoons.

Mijn eerlijke en openhartige verhaal, over het traject, deel ik in dit boek.

Ik hoop je te inspireren om altijd te vertrouwen op je intuïtie. En wanneer je gevoel zegt; “dit klopt niet”, dan echt naar je gevoel te luisteren. Bij mij zonk de moed soms ook in mijn schoenen, maar ik bleef vechten voor het welzijn van mijn kind en tegen het “systeem”. Daarin voelde ik mij soms wel alleen staan, ondanks lieve vrienden en familie om mij heen. Gelukkig schreef ik alles van mij af; de bezorgdheid, verwondering, frustratie en het verdriet en is dit een preventieve eye opener voor anderen geworden. Geef de regie niet uit handen en laat je niet gek maken.

Ik hoop hiermee een verandering teweeg te brengen door mensen- ouders, opvoeders, leerkrachten en pedagogische instanties- wakker te schudden. Door kinderen niet bij het eerste afwijkende gedrag dat ze vertonen een label te geven, een etiket waar ze nooit meer vanaf komen.

 

 

Als hooggevoelige en visuele MAM,; Moeder, Auteur, Moviemaker, ben ik altijd heel betrokken geweest bij de basisschool van mijn jongens.

Ik ben blij, dat ik al die jaren alles van me af heb geschreven, helemaal niet met de intentie om er ooit een boek over te schrijven.

Dat idee ontstond pas toen het ergste achter de rug was en ik dacht; “dit is niet normaal, daar wil ik anderen voor waarschuwen.”

 

Nu is het tijd om met mijn verhaal andere ondernemende moeders te inspireren om altijd te vertrouwen op je intuïtie, vooral als het om je kinderen gaat!

Laat je niet gek maken!

 

 

 

Vertrouw op je intuitie, Schinkelse Baan 15, 2908LE, Capelle aan den IJssel