Leer vertrouwen op je intuitie

21 augLeer vertrouwen op je intuitie

 

Hoe ik leerde vertrouwen op mijn intuïtie.

Jaren geleden bij de geboorte van mijn eerste zoon (7 weken te vroeg) leerde ik echt vertrouwen op mijn intuitie.

 

Ik zat thuis en werd toeschouwer van de wereld om mij heen. Ik kon nu de tijd nemen om goed te blijven luisteren naar mijn gevoel en zag dat iedereen daar veel te druk voor was… ik lange tijd ook.

 

Ik liet mij niet gek maken door alles dat “moest” en daardoor heb ik  altijd genoten van de rustige babytijd. 

Met het groter worden gingen we naar dierentuin, speeltijd en allerlei activiteiten. Ik merkte wel, dat hij drukker werd naarmate mijn programma voller werd. En als er niks gebeurd was, dan was ik ook weer gaan rennen, maar ik kreeg een Wake Up Call…

Mijn zoon van 15 maanden kwam plotseling in het ziekenhuis terecht met een hersenvliesontsteking en het RS-virus. Ik wist, dat als ik toen niet de tijd had genomen om naar mijn gevoel te luisteren, dit niet goed was afgelopen. De assistent van de dokter weigerde mij om langs te komen, maar ik ging toch, want intuïtief wist ik… DIT IS NIET GOED.

Er zijn daarna nog heel veel momenten geweest, dat ik mijn intuitie nodig had. Wel zo handig met 3 kinderen,  allerlei schoolsystemen en instanties waar ik tegen aan liep. In  het ziekenhuis zittend bij mijn zieke zoon heb ik daar in onze 10 daagse quarantaine besloten, altijd te blijven vertrouwen op mijn gevoel.

En ook in deze corona tijd vol quarantaine, iedereen thuiswerken, online yoga heb ik dat weer zo ervaren. De rust die er bij mij ontstond, doordat we niet zoveel of bijna niks meer "moesten" dat was zo fijn! Tegelijkertijd vind ik het voor heel veel mensen verschrikkelijk wat er is gebeurd, maar voor mij persoonlijk voelde dit heel erg goed. Zeker met het bewustwording proces, dat ik net daarvoor was gestart, voelde dit als een cadeautje dat ik hier in alle rust aan kon werken. 

Werken aan jezelf en voelen wat goed is voor jou, daar help je ook je kinderen mee.     Dat heet voorleven en doorgeven!

Van wie kunnen ze het anders leren in deze hectische wereld, als wij zelf niet het voorbeeld geven om goed voor jezelf te zorgen en af en toe op de rem te trappen of rust te creëren.

 

Weten hoe ook jij bij je gevoel kan blijven?

 

Luister dan gratis mijn podcasts:

 Wens rondje met hondje.

 

Wat levert het jou op om te luisteren naar je intuïtie.

 

*In rust observeer je beter.

*Diep van binnen weet je wat te doen.

*Beslissingen nemen op gevoel.

*Meer zelfvertrouwen om je intuïtie te volgen.

 

 

 

Vertrouw op je intuitie, Schinkelse Baan 15, 2908LE, Capelle aan den IJssel